Geslaagd Spetterfeest

25 februari 2019

Geslaagd Spetterfeest in zwembad de Kragge

Partij van de Arbeid organiseert ook dit jaar weer traditioneel zwemfestijn

Voor de schooljeugd uit Zwartewaterland organiseerde de PvdA woensdagmiddag weer het jaarlijkse zwemfestijn, ‘het Spetterfeest’. Wellicht door het prachtige weer waren er deze middag wat minder kinderen aanwezig dan bij voorgaande edities, maar de bijna vijftig aanwezigen (en hun vaders en moeders) genoten volop van een middag watervertier in zwembad de Kragge.

Elk jaar in de voorjaarsvakantie, afwisselend in Zwartsluis of Genemuiden schenkt de Partij van de Arbeid op deze manier aandacht aan het belang van gezond bewegen en van zwemmen in het bijzonder. Dat belang van een gezonde levensstijl kwam ook tot uitdrukking in het fruit dat de aanwezigen gratis kregen aangeboden. De appels en bananen waren door de lokale groenteman de Lange tegen een buitengewoon schappelijke prijs beschikbaar gesteld en vonden gretig aftrek, evenals de limonade.

In gesprekken, gevoerd door de fractieleden Klaas Eenkhoorn en Harrie Rietman, met de aanwezige ouders kwam meermalen het belang van schoolzwemmen, zeker in een zo waterrijke gemeente als Zwartewaterland, aan de orde. De PvdA is hier een warm voorstander van en zal dit onderwerp zeker meenemen wanneer de begroting voor de komende jaren aan de orde komt. Vanuit de fractie van Provinciale Staten kreeg de afdeling Zwartewaterland lovende complimenten dit Spetterfeest dat naadloos past binnen het verkiezingsprogramma voor de Statenverkiezingen van maart a.s. Waar in veel gemeenten het schoolzwemmen al geheel van het lesrooster is verdwenen wil de Partij van de Arbeid zich inzetten om op elke school tenminste gedurende één schooljaar het schoolzwemmen te behouden of opnieuw in te voeren.

Aan dat soort politieke overwegingen hadden de jeugdige spetteraars overigens geen boodschap. Bij hen spatte gewoon het plezier van de gezichten af… Zwemmen is gewoon fijn.