Harrie geïnstalleerd als wethouder

13 maart 2020

Donderdagavond 12 maart was -ondanks alle Corona zorgen- een bijzondere avond voor PvdA Zwartewaterland. We zijn vanaf nu echt toegetreden tot de nieuwe coalitie. Harrie Rietman is beëdigd als onze nieuwe wethouder en Astrid Dijkstra is geïnstalleerd als opvolger in de raad.

Klaas Eenkhoorn blijft daarnaast als trouw en ervaren PvdA-raadslid. Dankbaar dat we dit kunnen en mogen doen voor onze mooie gemeente.

Extra bijzonder was het dat Jannet Hoentjen ons namens PvdA Zwartewaterland feliciteerde met dit mooie moment.

 

Hiernaast was het mooi om de woorden te horen waarmee burgemeester Bilder onze nieuwe wethouder verwelkomde in het college. Hij haalde hierbij de rol aan die Lucas Boshove, als eerste PvdA wethouder in de gemeente Zwartewaterland, binnen het college speelde. Vooral de humor van Lucas en zijn vermogen om in moeilijke tijden eenheid te creëren en vraagstukken op te lossen zijn onze burgemeester bij gebleven. Geen geringe opgave om in zijn voetsporen aan de slag te gaan. We blijven Lucas missen, maar zijn er ook van overtuigd dat Harrie op zijn eigen wijze een bijzondere, en vooral bijzonder goede, wethouder van Zwartewaterland zal zijn.