1 maart 2014

Spetterfeest een spetterend feest

De PvdA Zwartewaterland hield donderdag 27 februari weer een van haar zo langzamerhand traditionele spetterfeesten, dit keer in zwembad Bestevaer in Genemuiden. En een feest werd het… Bijna driehonderd kinderen zorgden voor een mudvol, maar bruisend Bestevaer, waar de gezelligheid werkelijk van afspatte. Weliswaar viel deze activiteit samen met de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar eigenlijk maakt ze daar toch geen deel van uit. Dat kan ook moeilijk; de kinderen, bijna allemaal van de basisschoolleeftijd, kwamen voor een fijne middag zwemmen en niet voor gemeentepolitiek.
Op een fijne manier sporten voor alle kinderen, daar ging het de Partij van de Arbeid om, en dat is deze middag meer dan voortreffelijk gegaan. Al ruim voordat om een uur het zwembad open ging, verdrongen de eerste waterratten zich voor de deuren van Bestevaer en toen na enkele uren vol plezier weer plaats moest worden gemaakt voor de zwemlessen, ging een zucht van teleurstelling door het bad. De tientallen liters gratis rode limonade waren intussen ook tot de laatste druppel opgedronken.
Voor ouders en andere belangstellenden waren raadsleden en kandidaatsraadsleden aanwezig om, onder het genot van een bak koffie wat te babbelen, waarbij soms toch de politiek aan de orde kwam. Daarbij werd duidelijk dat de zorgen om de kwaliteit van de zorg voor ouderen en jongeren ook in Zwartewaterland hoog op de agenda staan. Maar ook duidelijk werd hoe waardevol de voorzieningen, zoals onze zwembaden, zijn voor een bruisende gemeenschap.