“Rood” fruit voor de voedselbank

9 maart 2018

“Rood” fruit voor de voedselbank!

Jannet Hoentjen, lijsttrekker PvdA Zwartewaterland, bracht donderdag 8 maart fruitpakketten bij de voedselbank. De PVDA draagt de voedselbank een warm hart toe, maar vindt het schrijnend dat deze voorziening in onze gemeente, in het rijke Nederland, noodzakelijk is. Helaas telt onze gemeente nog altijd te veel inwoners die rond moeten komen van een minimum loon of minder.

‘In Zwartewaterland heeft ongeveer 2,5% van de huishoudens langdurig een laag inkomen. Ongeveer 365 kinderen groeien op in armoede.  De PvdA Zwartewaterland heeft er in de afgelopen 4 jaar voor gezorgd dat deze gezinnen met kinderen extra worden ondersteund met een kind pakket, zodat kinderen mee kunnen doen aan cultuur, sport, schoolreis en een verjaardagfeestje kunnen vieren’, aldus Jannet Hoentjen.

Ook in de komende raadsperiode is het tegengaan van armoede en schulden bij onze inwoners speerpunt voor de PvdA Zwartewaterland. Hierbij vragen en geven wij extra aandacht aan gezinnen met kinderen. Jannet Hoentjen: ‘Geen enkel kind verdient het om op te groeien in armoede. Ieder kind heeft het recht om mee te kunnen doen!’

Daarnaast vindt de PvdA het belangrijk dat er aandacht is voor de groep mensen die net boven de inkomensgrens zit. Inzet van de PvdA Zwartewaterland voor de komende 4 jaren is om het minimabeleid met 10% te verhogen naar een inkomensgrens van 130% van het minimumloon.

De PvdA is net als altijd in deze periode in gesprek met de inwoners. Komende zaterdag, 10 maart, zijn wij vanaf 11.30 uur te vinden voor groenteman De Lange in Zwartsluis. Tijdens deze actie is er een kleine prijsvraag waarbij een groente- en fruitpakket is te winnen. Bij de plaatselijke groenteboer is voor hetzelfde bedrag wat voor deze actie is uitgegeven ook een fruitpakket samengesteld voor alle 60 huishoudens die gebruik maken van de voedselbank in Zwartewaterland.