In gesprek in Zwartsluis

14 maart 2018

Nadat zaterdagochtend 10 maart eerst de Ringweg bij Cellemuiden van zwerfvuil was ontdaan, was de Partij van de Arbeid in het centrum van Zwartewaterland aanwezig om in gesprek te gaan met inwoners. Onder het genot van een kopje soep, of tijdens het invullen van de quiz kwamen de meest uiteenlopende onderwerpen naar voren. Zo werd er gesproken over parkeerproblematiek, de (on)mogelijkheden voor bedrijven om plastic gescheiden in te zamelen en ergeren de inwoners van Zwartsluis zich aan zwerfvuil. Alle inwoners vonden het een goed idee als er een paar keer per jaar gratis grof-afval kan worden gestort

en als het schoolzwemmen weer terug komt. Beide zijn actiepunten van de PvdA Zwartewaterland.

Aan het eind van de bijeenkomst werd vanuit alle gesprekspartners van die ochtend één  gelukkige winnaar van de groente- en fruitmand getrokken. Dit was Marieke Mooiweer, die deze prachtige mand door lijsttrekker Jannet Hoentjen overhandigd kreeg.

Eén hartenkreet zette de aanwezige kandidaats-raadleden behoorlijk aan het nadenken.
Dit betrof de sporthal van het nog bijna nieuwe Agnietencollege. Die hal is weliswaar eigendom van Landstede maar kon indertijd alleen maar gerealiseerd worden (dat gold voor de gehele nieuwbouw) dankzij een heel forse gemeentelijke inspanning. Tot zover niks mis mee; het Agnietencollege is een prachtige school waarvan we blij zijn dat we die hebben binnen onze gemeentegrenzen.
Klachten
De klachten gingen echter over de sportvoorziening. Want is het niet raar, dat tijdens schoolvakanties die hal niet te gebruiken is? Is het niet raar dat volleybalvereniging Pegasus aan het begin van het nieuwe seizoen, uit moet wijken naar d’Overtoom in Genemuiden, omdat hun thuishal nog gesloten is? En is het niet ronduit idioot dat, voor een zaalvoetbaltoernooi tijdens de kerstvakantie moet worden uitgeweken naar een buurgemeente, omdat de tarieven in Zwartsluis dan gewoon niet kunnen worden opgebracht?

De Partij van de Arbeid begrijpt dat scholen tijdens vakantieperiodes gesloten zijn. De PvdA snapt ook dat het geld kost wanneer voor een toernooi speciaal een conciërge of beheerder aanwezig moet zijn. Maar de PvdA snapt niet dat hier met de eigenaar Landstede, geen goede afspraken over zijn gemaakt. De fractie van de PvdA heeft hiervoor voor en tijdens de bouw ook regelmatig aandacht voor gevraagd bij de toenmalige CU-wethouder.
Gemeenschapsgeld
Een gebouw, dat veel gemeenschapsgeld heeft gekost moet zo optimaal mogelijk gebruikt kunnen worden, ook tijdens vakanties. Dat moet dus anders. Als u dat ook vindt hebt u weer een reden om uw stem aan de PvdA te geven bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. ‘Meer leven in de brouwerij’ is namelijk één van hun speerpunten.